Luchtgebonden warmtepomp

Vaillant aroTHERM luchtgebonden warmtepomp

De aroTHERM van Vaillant is een luchtgebonden warmtepomp. Deze warmtepomp plaatst u buiten bij uw bestaande woning of nieuwbouwhuis.

Luchtgebonden warmtepompen halen de energie uit de buitenlucht door middel van een koelmiddel. Dit koelmiddel is altijd kouder dan de omgeving en trekt daarom warmte aan. De aroTHERM warmtepomp zorgt ervoor dat het verwarmde koudemiddel verdampt en in de compressor wordt deze damp samengedrukt. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur stijgt en de hete stoom naar het verwarmingscircuit in uw woning gaat. Dit zorgt ervoor dat u het behaaglijk warm heeft tijdens de koude wintermaanden en lekker warm kunt douchen.

Nadat de hete stroom in de compressor is samengedrukt en uw woning heeft verwarmd, wordt de druk verlaagd zodat de stoom afkoelt totdat deze weer vloeibaar is. Het koudemiddel kan op deze manier opnieuw warmte uit de omgeving opnemen en zo is de cirkel weer rond.

Met een luchtgebonden warmtepomp van Vaillant bespaart u op uw energieverbruik, zorgt u voor minder CO2-uitstoot en kunt u het energielabel van uw huis fors verbeteren. Kortom: met de aroTHERM warmtepomp van Vaillant haalt u het duurzame systeem voor de toekomst in huis.