Grondgebonden warmtepompen

Vaillant flexoTHERM/flexoCOMPACT grondgebonden warmtepompen

De flexoTHERM of flexoCOMPACT van Vaillant zijn grondgebonden warmtepompen. Deze warmtepompen van Vaillant plaatst u binnen in uw bestaande woning of nieuwbouwwoning.

Grondgebonden warmtepompen halen energie uit de grond. Er moet dan buiten een bron worden aangelegd waar vergunningen voor nodig zijn. Deze energie uit de grond wordt in de warmtepomp opgezet door een koudemiddel. Dit koudemiddel is altijd kouder dan de omgeving en trekt daarom warmte aan. De flexoTHERM of flexoCOMPACT van Vaillant zorgt ervoor dat het verwarmde koudemiddel verdampt. Deze damp wordt in de compressor van de warmtepomp samengedrukt, waardoor de temperatuur stijgt. Deze temperatuurstijging zorgt voor de warmte die vervolgens aan uw woning wordt afgegeven. Hierdoor heeft u het behaaglijk warm en kunt u heerlijk warm douchen.

In de zomer daarentegen kan de grondgebonden warmtepomp uw woning koelen. Dit wordt ook wel passieve koeling genoemd, waarmee u de temperatuur met 5 graden kan verlagen. U heeft het dus niet alleen lekker warm in de winter, maar ook heerlijk koel tijdens warme, zwoele zomerdagen.

Met een grondgebonden warmtepomp van Vaillant kunt u flink besparen op uw energieverbruik, vermindert u de CO2-uitstoot en kunt u het energielabel van uw woning verbeteren. U heeft daarmee de duurzame oplossing voor een groene toekomst!